Speciale tram 16 ingezet om woninginbraken te voorkomen

Persbericht: Speciale tram 16 ingezet om woninginbraken te voorkomen

De herfst is in volle gang, de dagen worden korter. Een ideale tijd voor inbrekers. Zij gaan immers graag te werk wanneer het vroeg donker is. Zeker in de herfst en wintermaanden is het daarom belangrijk om deuren goed op slot te doen, ramen te sluiten en te zorgen voor verlichting in en rond een woning. Om hier aandacht voor te vragen heeft de Gemeente Den Haag tramlijn 16 opvallend laten bestickeren. Hiermee roept de gemeente inwoners op om extra goed op te letten en wil de gemeente iedereen wijzen op handige preventietips op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Het aantal politie-aangiftes van woninginbraak in Den Haag is de afgelopen jaren gelukkig gedaald, toch komt het helaas nog steeds regelmatig voor. Woninginbraakkan een grote impact hebben op het gevoel van veiligheid van mensen. Zij voelen zich bijvoorbeeld onzeker in hun eigen woning, of ontwikkelen slaapproblemen. Elke inbraak is er daarom één teveel. Met deze bestickerde tram16 wil de gemeente inwoners herinneren aan praktische tips en zo woninginbraken helpen voorkomen.

Vanuit politie en de gemeente wordt flink ingezet om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken. Dit in samenwerking met partners als bewonersorganisaties en woningcorporaties. Naast het opsporen van inbrekers surveilleert politie bijvoorbeeld extra in gebieden met veel woninginbraak, de zogeheten hotspots. Waar mogelijk met actieve wijkbewoners, zoals de bewonersinitiatieven Veiligheid en BuurtWhatsAppgroepen. In diverse hotspots bieden we vanuit de gemeente ook korting aan bewoners voor het aanbrengen van sloten, met als uitgangspunt dat bewoners zelf primair verantwoordelijk zijn voor het treffen van preventieve maatregelen om hun woningen zo goed mogelijk te beschermen tegen inbrekers.

Naast een goed slot en meer verlichting in en rond de woning zijn er diverse andere manieren om de kans op woninginbraak te verkleinen. Een aantal voorbeelden:

  • Bel altijd 112 bij een verdachte situatie.
  • Leg kostbare apparatuur (laptop, pc, tablet, mobiel) uit het zicht.
  • Bewaar niet te veel contant geld in huis.
  • Maak afspraken met buren als u voor langere tijd weg bent.
  • Hebt u struiken rondom je huis? Zorg ervoor dat deze laag zijn, zodat uw huis voor buren en voorbijgangers goed zichtbaar is.
  • Woont u in een studentenhuis? Doe dan ook altijd uw kamerdeur op slot als u (even) naar buiten gaat. Neem zoveel mogelijk waardevolle spullen mee als u langere tijd weggaat.

Op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl kunt u meer informatie vinden om de inbrekers zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.